Antwerpse baardkriel kraait in finale één keer meer dan Wyandottekriel

door | zondag 9 december 2018 | 1 reactie

Een Antwerpse baardkriel haan van de Duitse Carina Dust won zondagmiddag 9 december op de slotdag van de 65ste Oneto de hanenkraaiwedstrijd. Het was een zeer nipte overwinning. De winnende haan kraaide in een kwartier tijd namelijk precies één keer vaker dan de nummer twee, een Wyandotte kriel van Tonnie Buil, 31 om 30. Op de derde plaats eindigde de Serama haan van de combinatie Black & White, Thijs Overduin en zijn vriendin Irene tenwolde. Het laatstgenoemde stel was eerder overigens ook al succesvol bij de cavia’s. Ze wonnen daar de prijs voor de fraaiste cavia van de Oneto.

De prijzen van de hanenkraaiwedstrijd werden uitgereikt op de prachtige stand van hoofdsponsor Garvo. Het bedrijf zorgde ook voor de prijzen van de hanenkraaiwedstrijd.

Ook dan aan de verenigingen GPKV uit Goor voor het beschikbaar stellen van de hanenkraai box en NPV Neede voor de organisatie van de wedstrijd. Die hanenkraaiwedstrijd bestond uit twee voorronden en een finale, waarbij de hanen telkens in vijftien minuten tijd zo vaak mogelijk moesten kraaien. Er deden hanen van diverse rassen mee, waar onder een Welsumer kriel, een Wyandotte kriel, een Drents hoen, een Hollandse kriel en diverse Serama’s. De winnaar van vorig jaar, Jan Krooshof uit Neede, kwam dit keer niet verder dan de eerste ronde.

1
Reageer op dit artikel

avatar
900
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oneto_admin Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Oneto_admin
Beheerder

Gefeliciteerd!

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Deel dit bericht met vrienden en bekenden!